Конфискуваха 32 кг месо без етикети от магазин в Самоков

Над 32 кг месо без надлежните документи е било иззето от магазин в града ни, съобщиха от Софийската областна дирекция на МВР.
На 28 декември в общината е проведена полицейска операция за противодействие на нерегламентирания превоз на месо и месни продукти. Съвместно от служители на РУП-Самоков, Областната дирекция по безопасност на храните, Териториалната дирекция на НАП и Комисията за защита на потребителите са извършени проверки на магазини за хранителни стоки.
В един от инспектираните обекти са открити 32.605 кг разфасовки от червено и бяло месо без етикет на производител, без срок на годност и условия за съхранение. От компетентните органи са съставени протокол и разпореждане за унищожаване, наложена е и възбрана за реализация на месните продукти.
В друг магазин в града ни е установено, че на част от предлаганите стоки липсват обявени цени и че не се поддържа регистър за предявените рекламации, за което също е съставен констативен протокол. За извършените нарушения на Закона за защита на потребителите ще бъдат съставени актове.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*