Красимир Анев с нетипичните две грешки на рубежа и 41-о място в спринта в Оберхоф

Биатлонистът Красимир Анев завърши на 41-о място в спринта на 10 км в германския зимен център Оберхоф на 11 януари и така остана само на една позиция от място в зоната на точките. 31-годишният самоковец повали и петте мишени при първото си влизане на рубежа, но от позиция “прав” допусна два пропуска. Така Анев финишира на 2.34 мин. зад руснака Александър Логинов, който постигна първа победа в старт за Световната купа в кариерата си. Втори с една грешка в стрелбата завърши норвежецът Йоханес Бьо, а в тройката се вклини и стрелялият безгрешно швед Себастиан Самуелсон.
В днешното преследване на 12.5 км освен Краси Анев ще участват и още двама българи. Димитър Герджиков ще поеме по трасето в Оберхоф 44-и, а Антон Синапов ще тръгне от 58-ата си позиция от спринта. Единствено Владимир Илиев остана извън днешния старт, тъй като имаше едва 50 % успеваемост в стрелбата и петте му грешки на рубежа го оставиха на 77-о място.
Лидер в генералното класиране за Световната купа продължава да бъде Йоханес Бьо с 482 т., следван от Логинов с 372 и французина Мартен Фуркад с 299. Красимир Анев пък е най-предно класираният българин в подреждането и заема 36-о място с актив от 70 пункта.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*