Краси Анев показа завидно постоянство и остана на 1 изстрел от топ 20

Поредно попадане в зоната на точките през сезона записа биатлонистът Красимир Анев. Самоковецът повтори 30-ата си позиция от спринта на 10 км в петък и в днешното преследване на 12.5 км в Руполдинг, Германия, като с две грешки на огневия рубеж от общо четирите си спирания изостана на 1:37.3 мин. от безспорния лидер в подреждането за Световната купа Мартен Фуркад. Успехът бе десети от общо 13 индивидуални състезания до момента през сезона за французина.
Краси може обаче само да съжалява, че не се нареди в топ 20, откъдето го раздели последният изстрел в последната му четвърта стрелба от позиция “прав”. Ако патронът бе попаднал в целта, това би означавало сигурно място сред най-добрите 20 в преследването.
Съотборникът на Анев Владимир Илиев пък направи изключително преследване и прогресира от 28-о място в началото на надпреварата до 12-ата позиция на финала! Троянецът допусна две грешки и с отлично бегово темпо остана на едва 10 сек. от място в първата десетка.
Втори в преследването завърши норвежецът Емил Хегле Свендсен, а до третото място се добра чехът Михал Кръчмар, който стартира 29-и!
В генералното класиране за Световната купа Владимир Илиев е 24-и със 189 точки, а Красимир Анев е 43-и с 98 пункта.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*