Краси Анев 4-и в Италия

Красимир Анев избухна с четвърто място в спринта на 10 км в надпреварата по биатлон в италианския зимен център Мартел-Вал Мартело.
Почетният гражданин на Самоков не допусна нито една грешка в стрелбата, потвърждавайки, че се намира в отлична форма. Въпреки че пресече финалната линия само на 25.1 сек. от победителя Ерленд Бьонтегаард /Норвегия/, Анев трябваше да се примири с позиция извън подиума. Постижението му обаче е най-високото през сезона до момента.
Успехи имаше и за другите родни биатлонисти. Владимир Илиев завърши 10-и с две грешки на позиция „прав” и изоставане от 1 минута. Михаил Клечеров също попадна в зоната на точките, заемайки 32-о място с един пропуск и пасив от малко повече от 2 минути. С пет несвалени мишени самоковецът Мирослав Кенанов записа 57-о време, а Иван Златев остана 59-и с три грешки.
В преследването на 12.5 км часове по-късно Краси Анев не бе толкова убедителен, но все пак намери сили да влезе в топ 20. 25-годишният ни ас бе в челната тройка до третото качване на огневия рубеж, но необяснимо слаб мерник в последната стрелба, изразен в 4 грешки, прати национала на 19-а позиция.
По-добри мигове имаше Владо Илиев, който се пребори за 13-ото място. Останалите родни състезатели – Михаил Клечеров, Мирослав Кенанов и Иван Златев, се класираха съответно на 32-а, 42-а и 47-а позиция.
Победител в състезанието на Апенините стана норвежецът Ерланд Бьонтегаард, изпреварил с 3.8 сек. руснака Алексей Волков. Трети се нареди Кристоф Щефан от Германия.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*