Кристиян Гочев: „Мога да разчитам на Габриела Даганова на сто процента“

Познавам Габи от около 6 години, когато започнах да играя в Младежката театрална студия към читалището. Вече бях участвал в първата постановка на състава и репетирахме за новия сезон, когато Габи се появи с желание да се присъедини към състава. Малко по-късно, в процеса на репетиции, режисьорът реши да вмъкне пеене в пиесата, която подготвяхме – „Покана от Париж“ на Панчо Панчев. Съвсем спонтанно пробвах да вкарам бийтбокс, докато Габи пее, и така се открихме като дуо. С времето започнахме да правим кавър песни на известни поп певци, които изпълнявахме на читалишни концерти и за празника на Самоков.
Освен музикално дуо, станахме и много близки приятели, всъщност ние станахме дует, защото се разбираме много добре. Когато артисти са на сцена, по време на изпълнение, те няма как да си споделят какво мислят и чувстват за случващото се около тях освен с поглед – това при нас се случва много добре. Имаме толкова много моменти, в които нещо на сцената не е било наред и само ние сме знаели за това – именно защото с Габи умеем да общуваме само с един поглед.
Но с репетициите ни нещата не седят точно така – това са моменти, за които малко хора знаят; това са моменти, в които понякога нещата вървят гладко и лесно, но в повечето случаи се започва с нерви, спорове и караници. Никога обаче не се е стигало до крайности, винаги каузата музика е била на първо място и различните понякога мнения не са ни пречели да стигнем до добър краен резултат.
С времето порастваме и се учим един друг. Радвам се, че имам такъв приятел като Габи, защото тя е от хората, на които можеш да разчиташ на сто процента. И да не се чуваме с месеци, когато трябва се свързваме, все едно до вчера сме били заедно. В момента уча специалност „Театър“ в Нов български университет. За трите години, в които съм в университета, съм имал доста сценични партньори, но без да звучи подмазвачески, Габи е един от хората, с които се чувствам най-сигурно на сцената.
Последните ни творчески проекти са експериментални – с новата самоковска група „Neon Mosquito“ – страхотни младежи, имащи хъс да правят музика. В момента не текат репетиции, защото всеки върви по пътя си. Но точно това ме довежда до последния достигнат връх на Габи – победата й в последния епизод на „Пееш или лъжеш“, което ме изненада. За пръв път разбирам за изява на Габи от телевизията, но явно е имало защо – изненадата беше голяма. Горд съм с нея, че не спира да се занимава с любимите си неща и че продължава да търси пътя си към тях. С тази си победа тя прави поредна крачка към професионална кариера в музиката. Стискам й палци да успее, защото знам – това ще я направи щастлива и още по-целенасочена. Вярвам в нея и чакам отново да дойде момент да попеем, както си знаем!

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours