Малките футболисти на Говедарци – сребърни медалисти от турнир в Мирково

Детският отбор /до 14 години/ на „Рилец” /Говедарци/ зае призовото второ място на традиционния вече регионален футболен турнир за купа „Средногорие”, състоял се на терена с изкуствено покритие в Мирково на 30 юни.
Малките таланти от най-голямото самоковско село се наложиха в групата си над своите връстници от Пирдоп с 2:0 и над тима на Своге с 3:2. На финала нашите момчета отстъпиха с 0:3 на състава на Златица и така заслужиха специална купа и сребърните медали.
Треньор на „Рилец” на обществени начала е Георги Кацарски. Спонсор на отбора пък е роденият в Говедарци пловдивски бизнесмен Христо Крушарски.
Турнирът се състоя за втора поредна година, като нашите бяха единственият отбор от село. Уменията си на зеления терен показаха и млади футболисти от Ихтиман и Костенец.
Отборът на „Рилец” зае 9-о място в областното детско първенство по футбол през последния сезон. „Доволен съм. Въпреки че част от нашите футболисти са по-малки на години, се състезаваме успешно с отбори на градове и дори сме по-добри от някои от тях”, заяви за „Приятел” наставникът Кацарски, сам бивш футболист.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*