Мирослав Васов с повиквателна за националния тим

Юношата на „Рилски спортист” Мирослав Васов получи първата си повиквателна за представителния отбор на България. Треньорът на националите Росен Барчовски определи група от 17 състезатели, които ще участват в мини лагера на тима в София между 25 и 28 януари. Той ще предхожда същинската подготовка за началото на квалификациите за европейско първенство. Целта е да се проверят възможностите за попълване на представителния тим с млади таланти, както и да се изпробват различни идеи. Предвидени са и две контроли срещу „Академик” /Правец/ и „Левски Лукойл” на 27 и 28 януари.
Миро Васов заслужи повиквателната със силните си изяви от началото на сезона. 21-годишното крило вече се утвърди като неизменна част от представителния състав на „Рилски”, започвайки от първата минута в 7 от 16-те мача на тима в НБЛ. Значението на самоковеца за представянето на тима също нарасна неимоверно през сезона – Васов записва средно по 18 мин. на мач, в които постига по 6.3 точки, 2.1 борби, 1.4 асистенции и 0.8 отнети топки.
200-сантиметровият талант е и лидер във втория отбор на „Рилски” в „А” група. Преди броени дни – на 18 януари, Мирослав първо наказа с 13 т. „Берое” в елитната дивизия, а 24 часа по-късно наниза 24 пункта в коша на „Славия” във втора дивизия.
Сред повиканите за мини лагера на националите е и още един самоковец – Станислав Ваклинов, който защитава цветовете на „Берое”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*