Младежи събраха и изнесоха 40 чувала с боклуци от Туристическата градина

Група от около 15 души успя в рамките на само един ден – 23 март, да събере близо 40 чувала с боклуци и шума от Туристическата градина, които впоследствие бяха извозени със съдействието на Общината.
„Работихме много организирано и около началото на парка събрахме много бутилки, опаковки, фасове, капачки и какво ли още не. Много от боклуците се криеха под опадалите листа на дърветата и затова решихме с греблата да съберем и изнесем и тях, като така дадем път и на вече раззелениталата се трева отдолу”, сподели за „Приятел” инициаторът на акцията Даниел Москов.


Той изтъкна, че доброволците не са се натъкнали на някакви фрапантни случаи и мини сметища, като изрази мнение, че повечето боклуци са се озовали сред природата от немарливост или мързел. Москов не изключи възможността част от отпадъците да са паднали на тревата при пренасянето им от близките заведения към контейнерите и предложи да се помисли за обособяване на зона със съдове за смет наблизо.
„Благодаря на всички участници. Те ми вдъхнаха увереност, че наистина има хора, които ги е грижа за околната среда. Ще се радвам да продължим тази практика и в бъдеще”, заяви Даниел.
Ден по-късно той отново бе в Туристическата градина, където заедно с жена му Наталия почистиха площите около пешеходната алея в източната част на парка.
Накрая Дани Москов призова Общината да се погрижи с предимство за почистването на парковите зони и зелените площи в града.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*