„Моят разказ за гората”

По случай Седмицата на гората, която се чества от 6 до 12 април, Изпълнителната агенция по горите призова учениците да пишат и рисуват, като участват в инициативата „Моят разказ за гората”.
Докато са у дома, младите хора могат да си спомнят свои случки и преживявания в гората или просто да използват въображението си, за да творят. Целта е да се възпитават подрастващите в любов и грижа към природата.
Няма ограничения за възраст, както и за жанра на произведенията. Своите истории, разкази, стихове, есета и снимки на рисунки, придружени с името, годините, телефон за връзка, населеното място, в което живеят, и училището, в което учат, младите природолюбители могат да изпращат до агенцията в срок до 30 април т. г.
Различните прояви по случай Седмицата на гората сега са отменени заради извънредното положение и въведените противоепидемични мерки, но горските обещават през есента да има залесяване.
„Гората за нас е не просто професионален избор, а мисия. А празникът – той е в нагласите ни и душите ни”, изтъкна в специалното си приветствие по случай Седмицата на гората директорът на Югозападното държавно предприятие /в рамките на което е и самоковското горско стопанство/ инж. Дамян Дамянов.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*