Наградиха Виктория Гончева за петте й победи в българските колоездачни серии

Снимка: Александър Осенски

Самоковската колоездачка Виктория Гончева бе в центъра на вниманието по време на официалната церемония по награждаването на призьорите в Българските колоездачни серии, състояло се на 2 декември, в столичния клуб Switch до НДК. 17-годишната състезателка в дисциплината спускане спечели безапелационно и петте старта в календара и закономерно завърши годината като № 1 при жените в България. Тя се спусна най-бързо и технично по склоновете на пет български планини – Беласица, Родопа, Осогово, Рила и Витоша.
Вики получи куп подаръци и символичен дървен плакет на церемонията в София, която бе последвана и от финално за сезона парти за родните колоездачи.
„Работих усърдно и методично през годината, но към края се контузих и плановете малко ми се объркаха. Не искам да имам големи очаквания за следващата година, за да не остана разочарована. Надявам се да участвам в почти всички стартове за Световната купа и да имам добри резултати. За тази цел през зимата трябва да поддържам добра форма и най-вече да се възстановя от контузията си, а това няма да е никак лесно”, коментира Гончева за „Приятел”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*