Наградиха призьорите от великденското математическо състезание в ПГ „К. Фотинов”

Заелите първите три места в отделните възрастови групи на националното великденско математическо състезание, състояло се на 21 април, бяха наградени на 11 май в двора на ПГ „Константин Фотинов” – училището-домакин на проявата в нашия град.
Общо 119 деца и младежи от 6 самоковски училища са тествали уменията си. Най-голям интерес са проявили седмокласниците, които са съставлявали 40 % от общия брой на участниците. Дългогодишната учителка по математика в гимназията Пенка Стойчева заяви, че формата на състезанието е подобна на предстоящото след 7 клас национално външно оценяване и учениците са направили добра тренировка за предстоящите изпити. Стойчева им пожела да покажат какво са научили и да влязат в желаните от тях училище и специалност.
Призьорите бяха удостоени от директорката Венета Симитчийска с грамоти и предметни награди – справочници по математика, топки, хвърчила и др. Ето и имената на победителите: 1 клас – Денислав Петров /ОУ „Христо Максимов”/; 2 клас – Емануела Кирилова /ОУ „Св. св. Кирил и Методий”/; 3 клас – Михаела Сугарева /„Хр. Максимов”/; 4 клас – Йоан Ангелов /НУ „Станислав Доспевски”/; 5, 6 и 7 клас – Елена Стоименова, Димитър Кучиев и Данаил Стоилов от „К. Фотинов”.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*