Други, Зимни спортове, Новини, Спорт

Надпревара на колела в събота в Боровец

За втора поредна година Боровец ще бъде домакин на уникална снежна надпревара с колела – Borovets Winter Bike Duel.
Състезанието ще се състои на 17 март, в събота, като очакванията на организаторите са десетки желаещи да се спуснат по трасето на Трети плац в центъра на курорта. Арената на дуела ще бъде изпълнена с множество виражи, големи скокове и различни препятствия, като по отсечката едновременно ще стартират по двама състезатели, а победителите ще бъдат определени чрез преки елиминации.
Участниците ще бъдат разделени в три категории – юноши /15-17 г./, мъже 18+ и жени 15+. След миналогодишния успех на състезанието, което привлече близо 70 участника, тази година организаторите очакват бройката на състезателите да надмине 100.
Tазгодишната надпревара ще се проведе вечерта и ще представлява голяма атракция за туристите в курорта. Стартът ще бъде в 16 ч., а финалите ще сa по тъмно. На следващия ден желаещите пък ще имат възможността да се позабавляват, като изпробват различни скокове върху огромна въздушна възглавница.
Състезателите са длъжни да имат валидна планинска застраховка и нужната защитна екипировка. Непълнолетните ще могат да участват с разрешение от родител и специална декларация.

Leave a Reply