Култура, Новини, Образование

Накратко

И представител на Самоков – Делян Василев от в. „Приятел”, участва в научната конференция „Културата в журналистиката, журналистиката като култура”, организирана от СБЖ на 5 и 6 ноември в София. Форумът бе част от изявите, посветени на 170-годишнината от излизането на сп. „Любословие” на Константин Фотинов /с което се поставя началото на родната журналистика/ и 120-годишнината на организираното журналистическо движение в България.

х х х

Учители от Самоков и от още 3 общини – Долна баня, Костенец и Ихтиман – преподаватели по география, икономика, история и цивилизация и философски цикъл „Свят и личност”, участваха в работна среща, състояла се в понеделник, на 10 ноември, в СОУ „Отец Паисий” в града ни.

х х х

Годишно съвещание на учителите по математика, информатика и природни науки от Софийска област ще се състои на 14 и 15 ноември в лагерната база „Шумнатица” край Боровец. В същите дни в хотелския комплекс „Самоков” в курорта ще се проведе и работно съвещание на преподавателите по български език и литература от областта. Ще бъдат представени и добри практики в обучението в самоковското ОПУ “Неофит Рилски”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*