Нова беседка зарадва предколедно жителите на Бели Искър

Бели Искър, махала Бусо, 22 дектември, 12 ч. Около новопостроената беседка „Маданите” цари оживление. Предстои официалното й откриване. Прави се коледната украса – елхичка, снежинки, борови клончета. Подрежда се празничната трапеза. Посрещат се гостите…
Беседката е построена по инициатива на група ентусиасти със собствени средства, доброволен труд и участието на добри хора – спонсори. Работата е свършена под ръководството, организацията и изпълнението на Христо Владички с участието на още 15 души. Хората ще има къде спокойно и приятно да седнат на сладка раздумка, чаша чай и кафе; да общуват, защото в днешно време това е особено важно.
Беседката е на видно място, отдалече се вижда трибагреникът и всеки може да отдъхне в нея, да се порадва на природата и да прекара приятно времето си.
Тържеството започна с водосвет за здраве, отслужен от свещ. Йордан, поканен от Румен Балабанов. Присъстващите приветства Петър Ангелов, бивш директор на училището в селото и дългогодишен общественик.
Той поздрави изпълнителите, разказа за историята на махалата и с голямо вълнение, възхитен, че се връщаме към традициите, отчете значението на събитието. Припомнено бе, че селото има добри традиции, автентични песни, макар и малко позабравени.
Официално лентата бе прерязана от кмета на Бели Искър Крум Георгиев, който пожела на всички весели празници и със здраве да се ползва беседката.
И нали е празник – присъстващите се чукнаха с ракия и вино, почерпиха се с мезета, баници, сладкиши.
Слънцето грееше и топлеше душите на хората, които се усмихваха и се убеждавах а, че трябва да има повече такива ентусиасти, като Христо, Васил, Румен, Сашо, Георги, Емил, Радослав, Стоян, Любчо, Николай, Бисер, Стойне и спонсори като Огнян Георгиев, Александър Грозданов, Евгени Грозданов, за да има добри дела, да си правим живота по-разнообразен и по-хубав.
От името на всички изказвам голяма благодарност към тях и към кметството в Бели Искър за оказаната помощ.

Олга Китина

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*