Нова инициатива – „Социално колоездене”

От 16 септември Самоков се включва в инициативата на Европейската комисия „Социално колоездене”. Стремежът е да се води по-здравословен начин на живот, като се насърчават физическата активност и ползването на по-екологично устойчиво превозно средство – велосипед.
Кампанията ще продължи три седмици и ще има три етапа: индивидуален – от 16 до 22 септември, по двойки – от 23 до 29 септември, групов – от 30 септември до 6 октомври.
Ако изтеглите приложението BikePrints и от 16 септември можете да регистрирате изминатите с велосипед разстояния, ще може да печелите и награди.
За всеки от етапите ще бъдат изтегляни по десет победители, изминали най-много километри, които ще получат награди – шапки. В края на последната седмица ще бъдат определени и най-добрите в отделните етапи, които ще спечелят гума за колело: индивидуален победител, който е изминал най-много километри през трите седмици на предизвикателството; двойка, събрала най-много „бонус точки” по време на етапа за двойки; група, събрала най-много „групов бонус” по време на етапа от 30 септември до 6 октомври.
Наградите ще бъдат връчени при закриването на кампанията на 8 октомври в Pump Track Самоков.
Всеки, чийто смартфон разполага с GPS функция, може да участва в предизвикателството Social Biking и да стане социален велосипедист (Social Biker) или С-велосипедист (S-biker). Регистрацията е възможна през цялото времетраене на начинанието.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*