Новини, Шарен свят

Нов конкурс ще има за кафенето в крайречната зона

Кметът Владимир Георгиев е прекратил процедурата по търга за отдаване под наем от Общината на заведението в новата крайречна зона. Търгът бе спечелен на 18 май от фирма „МигиБел” ЕООД след многократно наддаване, при което стойността на бъдещия месечен наем скочи около 5 пъти – от 800 лв. на 4240 лв. /без ДДС/. Общо 9 бяха тогава кандидатите да наемат атрактивния обект.
По думите на Георгиев, ще се изисква непременно новият наемател да има опит в сферата на дейността, която ще се извършва. Освен това общински съветници са поискали междувременно кметското ръководство да представи концепция за експлоатацията на новия парк и обектите в него. Така се е стигнало до решението за анулиране на резултатите от търга и за обявяването в бъдеще на нова процедура – този път чрез конкурс, за определянето на стопанин на заведението.
Самоко кафене се намира непосредствено до реката и има тераса над Искъра. Застроената площ е 106 кв. м, а мембраннната тента към заведението заема още 163 кв. м.
Предстои цялата зона да бъде окончателно завършена. Вл. Георгиев потвърди, че там ще има денонощна охрана, като през нощта паркът ще се заключва, а на нарушителите ще се налагат глоби.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*