Новини, Шарен свят

Нов успех за гримьорката Теодора Василева и модела Даяна Каймаканова

Гримьорката Теодора Василева и нейният модел Даяна Каймаканова се пренесоха за един ден на крилете на карнавала в Рио де Жанейро. Самоковският дует бе част от международното изложение „Арена на красотата”, състояло се от 29 септември до 1 октомври в Интер експо център в София. Нашите момичета не само участваха в състезанието в категория „Бюти грим” на тема „Рио – Карнавалът на цветовете” на 1 октомври, но и заеха третото място на красивата надпревара!
Достатъчно за успеха на Теди и Даяна говори фактът, че те получиха максималните 30 точки от основния спонсор на проявата – световноизвестният гримьор Фабио де Стефано, създател на марката Show Make Up. Именно италианецът връчи на двете самоковки приз, грамота и ваучер за козметика. Тазгодишната надпревара бе още по-оспорвана, тъй като „Арена на красотата” чества своя 20-годишен юбилей, а голяма част от спонсорите и съдиите бяха от чужбина.
„Най-важно за нас бе мнението на Фабио де Стефано и сме много щастливи от неговата оценка. Самите ние също останахме изключително доволни от представянето си”, коментира за „Приятел” Т. Василева. Тя разясни, че съдиите са оценявали не само грима на модела – използваните техники, чистотата на работа, цветовата концепция, съчетаването на елементите, сложността на изпълнението – но и креативността на гримьора и цялостната визия на модела – фигура, облекло, прическа, хармония, излъчване, сценично поведение…
„Даяна определено бе сред най-атрактивните модели – още преди състезанието да започне, много хора я спираха, за да се снимат с нея”, сподели Теди. И няма как да е иначе – тоалетът е плод на творческото въображение на самата гримьорка и е досущ като на карнавала в Рио – пъстър, свеж, наситен и екстравагантен. Първоначалното изчистено трико е било доукрасено от сръчните ръце на Теодора и с помощта на мъниста, тел, пера, картони и корона тоалетът на Даяна се превръща в истински бляскав карнавален костюм, носен със самочувствие и грациозност от самоковското момиче. Самата Даяна е следвала в Рим, а сега е в трети курс на специалността „Международни отношения и политика”, подспециалност „предприемачество”, на Американския университет в Благоевград.
„Имах идея да наема тоалет, но понеже не намерих това, което търсех, реших да се пробвам сама, за да съм сигурна, че поне според моите виждания ще се представя добре”, разкри плана си гримьорката Василева, която явно може с успех да се пробва и като стилист.
Поради ангажиментите на двете дами те така и не са работили над цялостната постановка предварително – Даяна облича трикото за сефте в деня на състезанието.
„Това бе голям риск, защото не се бяхме виждали отдавна и общо взето знаех как изглежда само от снимките във фейсбук. Молех се да съм избрала точния размер, за да не се разпука декорацията”, разкри притесненията си Теди. Тя обаче със задоволство вижда как трикото, короната и перата „заспиват” на модела Каймаканова. Затова и после развълнувано сподели: „Изглеждаше точно като в моите представи – обемно, красиво, грациозно, добре съчетано”.
Друга подробност е, че гримът също не е тестван предварително… В главата ми изплува заглавието на популярното предаване от началото на миналото десетилетие „Риск печели, риск губи” с водещ Къци Вапцаров. Е, в случая на Теодора и Даяна рискът се оказва оправдан, а и все пак Теди има опит в подобни ситуации.
Нека припомним, че тя участва и в миналогодишното издание на „Арена на красотата” и заедно с модела Катрин Митева бе класирана на трето място. Друго сходство с представянето от миналата година освен присъствието в призовата тройка, е че и тазгодишната надпревара се провежда навръх празник в семейството на Теодора Василева. На 1 октомври рожден ден празнува нейната баба – дългогодишната скиорка Станка Йорданова, спечелила много медали по пистите. Конкурсът през 2016 г. пък се състоя на 23 октомври – навръх рождения ден на сестрата на Теди – фризьорката Радостина Василева.
Е, смятам, че ще се съгласите – Теди определено знае какви подаръци да прави на любимите си хора!…

Делян Василев

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*