Откриха нелегална автоморга в Самоков

На нерегламентирана автоморга в Самоков попаднали при съвместна проверка на 4 април служители на Икономическа полиция, НАП и Регионалната инспекция по околната среда и водите.
В частен имот в града ни инспектиращите намерили 21 разкомплектовани бракувани автомобили. При справката било установено, че имотът е със статут за жилищни нужди и няма необходимите документи за подобна дейност съгласно Закона за управление на отпадъците. От служители на екоинспекцията е изготвен протокол с предписания за изпълнение. Предстои съставянето на акт, допълниха на 5 април от Областната дирекция на МВР.
В други обекти в областта данъчните инспектори открили липса на дневни финансови отчети; използване на фискално устройство, регистрирано на друг търговски обект; неиздаване на касов бон; разлика в касовата наличност и други нарушения, за което са съставени протоколи и предстои издаването на актове.
Служители на екоинспекцията са констатирали липса на площадка за отпадъци; наличие на автомобили извън площадката; липса на документи за произход; липса на класифициране на работни места за съхранение на отпадъците и др.
Дадени са предписания за отстраняване на нередностите в едномесечен срок.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*