ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” – № 1 по безопасност на движението

Общинското ученическо състезание по безопасност на движението бе спечелено от отбора на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”. Втори се класираха представителите на ПГ „Константин Фотинов”, а трети – съставът на ОУ „Неофит Рилски”. И трите отбора бяха дарени със спортни пособия.
Емоционалната надпревара се състоя на 29 март, при слънчево и топло за сезона време и отлична организация, в двора на „Н. Рилски”. Учениците се съревноваваха в майсторско управление на велосипед, участваха във викторина и подреждане на пъзел.
Сили мериха седем отбора в състав от по 4 ученици от 5 до 7 клас. В състезанието, освен призьорите, участваха и състезатели от СУ „Отец Паисий”, ОУ „Христо Максимов”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и ОУ „Димчо Дебелянов” от Говедарци. Представител на Районното управление на полицията бе главен съдия.
В началото главният ръководител на състезанието Христоско Чамов, зам.-директор на училището-домакин, разясни регламента и пожела успех на участниците. Те трябваше да пренасят чаша в движение, да преминават през „осморка”, т. нар. люлка, релса, наклонена повърхност и препятствия, като последните два елемента бяха включени за първи път в подобна надпревара. Викторината пък обхващаше 20 въпроса, свързани с правилника за движение, а пъзелът изискваше и бързина на реакциите.
Всички отбори получиха грамоти.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*