Новини, Образование, Снимки

ОУ „Св. св Кирил и Методий” откри учебната година с много слънце и добро настроение /СНИМКИ/

Празнично пременени и усмихнати деца, учители и родители, слънчево време, красиви букети, сърдечни думи и благопожелания – такава бе атмосферата в двора на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” по-рано днес по време на официалната церемония за откриването на новата учебна година.
„Стремим се да създадем атмосфера, подобна на тази в семейството, в която децата да са щастливи, обичани и ученолюбиви и всички заедно ще работим в тази насока”, заяви директорът на най-старото училище в Самоков Георги Панев.
Председателят на училищното настоятелство инж. Благовест Гамалов също се изказа в този дух – учители и родители да си помагат взаимно в интерес на доброто развитие и успех на децата. Полина Спасова-Чангърова, началник на отдел „ГРАО” в Общината, поздрави развълнуваните малчугани и поднесе поздравителен адрес от името на кмета Владимир Георгиев.
Учителката Мариета Павлова пък прочете поздравителни адреси от Комисията по образование и наука към Народното събрание и от народния представител Валентин Милушев, а Нели Домишлярова поднесе приветствие от името на родителите.
Преди официалните речи и след тържественото посрещане на училищното знаме и издигането на националния трибагреник под звуците на химна, в двора на школото се оформи истинско детско парти. Третокласници изпълниха песни и танци, рецитираха стихчета и поканиха най-малките – първокласниците, да се включат ведно с тях в програмата. В центъра на вниманието бе и самата Пипи Дългото чорапче /Косара Гущерова/…
Архиерейският наместник протоиерей Михаил Колев отслужи водосвет за здрава и успешна учебна година, след което празнично пременените ученици поеха към класните стаи и към приказната неизвестност на следващите девет месеца.
Някъде по това време дочух дете да казва, че под парещите лъчи на слънцето в двора на училището събрало повече тен от целия си престой на морето през лятото… И наистина – дано цялата година тези чисти и невинни души да бъдат окриляни от слънцето и самите те да бъдат позитивни, енергични и готови за нови предизвикателства.

Делян Василев

Повече снимки може да видите тук: https://www.facebook.com/pg/VestnikPriatel/photos/?tab=album&album_id=1829347893761818

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*