Новини, Читателски

Пенсията вместо на 7-и – на 11-и…

Цяла мъка е да си вземеш пенсията в Широки дол. След 7-о чисто на месеца пенсии има само два пъти в седмицата – в дните, когато идва пощата, а с тях и парите.
На 7 август, петък, пари за пенсии нямаше, тъй като датата не съвпадна с деня за пощата – четвъртък. Парите за пенсии дойдоха чак в другия ден за поща – вторник, 11 август, и то следобед.
А възрастните хора се редяха на опашка от сутринта и то в големи горещини. Слава Богу, нямаше припаднали, но бяха готови да правят подписка и да протестират. Възрастна жена показа стотинките в портмонето си, които не стигаха и за хляб, след като пенсията й се е забавила цели 4 дни.
Всичко това трябва да се промени. От 7-о число всеки да знае, че ще може да си вземе своята изстрадала пенсия. Знае се, че повечето пенсии и без това не са големи и никому не стигат парите. Не е редно пенсии, които трябва да се получат на 7-и, да се изплащат чак на 11-и…

Райна Бакрачева
от името на много жители на Широки дол

Б. Р. По повод това писмо от ръководството на пощата в Самоков поясниха, че графикът се определя от Областната пощенска служба – София окръг. Вторник и четвъртък са дните, съобразно графика, определени за пощите в Широки дол и Горни Окол.
Във връзка с това изпратихме на 18 август писмото до ръководството на Областната пощенска служба. Очакваме да получим бърз отговор, който да взема предвид мненията и предложенията на хората.

Leave a Reply