Култура, Новини

Писателят Васил Лазаров представи романа си „Тройната нишка” в НДК

В НДК /зала 4/ в София на 30 януари бе представен новият роман на Васил Лазаров „Тройната нишка”. За творчеството на председателя на новото писателско сдружение в града ни говориха доц. д-р Калин Михайлов /преподавател по европейска литература в СУ „Св. Климент Охридски”/, Георги Михалков, Румен Папратилов, Маргарит Жеков и др.
Главният герой на новия роман-драма е самотен човек, който търси своята сигурност сред морето от какви ли не проблеми в живота. Той е предприемач, който става жертва на алчността и безчестието. Напуска страната, но пак често се намира на границата между живота и смъртта. Среща красавицата Олисия и двамата откриват възможността да се впуснат в чужд и зашеметяващ свят. Преплитат се сцени на разкош и мизерия, на разплитащи се тайни и динамични обрати, на сложни човешки взаимоотношения.
„Васил Лазаров показва, че едно общество не може да съществува без човечност. Не може българите да са варвари, те трябва да бъдат добри християни. Книгите на Лазаров винаги са свързани с идеите за хуманизма“, отбеляза на представянето писателят Румен Дамянов.
Сред многобройните гости, поздравили автора, бяха съпругата му Мая и дъщеря му Вики.
Стана ясно още, че Лазаров е написал и исторически роман, който предстои да излезе до края на годината.

Leave a Reply