Баскетбол, Новини, Спорт

Повикаха Стефка Митева в националния

Стефка Митева. Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Една от основните реализаторки на “Рилски спортист” Стефка Митева получи повиквателна за националния отбор. Тя е една от 23-те състезателки, на които се е спрял селекционерът Георги Божков.
“Трикольорките” ще участват в квалификациите за “Евробаскет 2015” през юни, а преди това – между 8 и 17 май, ще проведат лагер в Камчия. От 22 до 26 май пък националките ще бъдат част от силен турнир в Италия, а до европейското първенство са планирани и три контролни срещи – с Румъния и два мача с Македония.
Стефка Митева изигра отличен сезон за “Рилски”, като в 24-те срещи на отбора, в които взе участие, записа солиден актив от 13,5 точки, 10 борби и 1,2 блока средно на мач. Поради контузия обаче 190-сантиметровата баскетболистка не успя да помогне на съотборничките си в последните четири шампионатни срещи, както и в двата четвъртфинала с “Нефтохимик”.
Място в разширения състав на националната гарнитура намериха още четири бивши състезателки на “Рилски спортист” – Христина Иванова /сега част от “Левски”/, Цветомира Шаренкапова и Виолина Кочева /”Дунав”/ и Роксана Йорданова /”Сан Салваторе”, Италия/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*