Полумаратонът RILA RUN ще бъде на 26 юли

Вторият старт от веригата Five Mountains – 21 км полумаратон RILA RUN от Самоков до вр. Мусала (2925 м), ще бъде на 26 юли. Това е състезанието с най-голяма сумарна положителна денивелация (+2000 метра).
Тази година организаторите са подготвили и по-къса дистанция за RILA RUN, като след масовия старт в парк “Крайискърец” не чак толкова добре подготвените участници ще могат да финишират на вр. Ястребец, след като преодолеят 14 км и денивелация от 1400 м, преминавайки предимно по горски пътеки в по-ниската част на планината. По същия начин занапред се предвиждат по-къси дистанции и за другите състезания от веригата Five Mountains.
Иначе домакин на 10-ото юбилейно издание на състезанието по планинско бягане и планинско колоездене е Пирин с Банско и вр. Вихрен (2914 м) – на 21 юни, неделя.
Сред заявилите до този момент участие в надпреварата са многократният шампион по планинско бягане и рекордьор Шабан Мустафа, топсъстезателката Христина Козарева, победителите от “Рила Рън 2019” Ивайло Атанасов и Елена Димитрова, ски алпинистите Иван Геров и Ивона Михайлова и др.
Останалите три надпревари от веригата ще бъдат в Осогово (до вр. Руен – 2251 м), на Витоша (Черни връх – 2290 м) и на Стара планина (вр. Ботев – 2376 м).

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*