Посетихме театър, изложба, музикална постановка

Група членове на Националната асоциация за защита на пациента посетихме постановката на Народния театър „На ръба“, авторска пиеса на Александър Морфов. Той самият казва: „С „На ръба” искаме да споделим нашата тъга и болка по онова, което си заминава, болката за българския народ, който от година на година се стопява. Изгубилите се традиции, приемственост, празници – всичко онова, което моето поколение е запомнило, което сме се опитвали да предаваме на децата си. Тези ценности се загубват и имат смисъл единствено за някое телевизионно шоу или за някоя програма за изчезващи народности. Червената книга на българите! Това е тъжната страната на причината да правим „На ръба”.
Виждайки на сцената мащабната постановка, отражение на най-тъжните страни от нашата действителност, си тръгнахме със смесени чувства. Възползвахме се и от „Нощта на музеите“, за да посетим изложбата за самоковските фотографи Карастоянови в Националната художествена галерия.
Благодаря от името на всички на депутата Валентин Милушев, който осигури транспорта, а помогна и финансово преди това за посещението на Музикалния театър – постановката „Булевардът на залеза“.

Мария Костадинова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*