Здраве, Новини

Предлагат д-р Скелина да замества д-р Ковачка като управител на болницата

Д-р Красимира Ковачка

Вероятно отново жена ще ръководи най-голямото лечебно заведение в областта – по предложение на д-р Красимира Ковачка Медицинският съвет на „МБАЛ-Самоков” ЕООД реши да предложи д-р Светла Скелина да управлява болницата за периода, докато самата д-р Ковачка изпълнява задълженията си като народен представител.
Както е известно, на предсрочните парламентарни избори на 5 октомври Красимира Ковачка бе избрана за депутат от името на „България без цензура”.
В момента, както и при други отсъствия на титулярката, временен управител на „МБАЛ-Самоков” е д-р Скелина.
Предстои предложението да се разгледа от Общинския съвет, който ще вземе и съответното решение.
Функциите на зам.-управител пък вероятно ще изпълнява д-р Борислав Филчев.
Междувременно стана ясно, че д-р Николай Кабрански ще поеме досегашния лекарски кабинет на д-р Ковачка.
Всички участници в Медицинския съвет са изразили убеждение, че трябва да се работи в екип. Ще се очаква активно съдействие и от лекарите – общински съветници, които са утвърдени специалисти. Между тях е и зам.-председателят на местния парламент д-р Стойчо Гълъбов.
Д-р Ковачка заяви, че и занапред колегите й ще могат да разчитат на помощ и съдействие от нейна страна.
На съвместно заседание в същия ден на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи д-р Ковачка е направила анализ на работата на болницата през изминалите 9 месеца от годината. Отчетено е, че финансовото състояние на болницата е стабилно. Свършена е добра работа за осъществяване на европейски проекти. Подобрени са материално-техническата база и медицинското оборудване. Поставено е началото на осигуряване на стипендии за подготовка на медицински кадри.
„Всичко, което сме постигнали, дължим на добрата съвместна работа с Общината и на осигурените ни подкрепа и съдействие от общинското ръководство”, обобщи по-късно Кр. Ковачка в изказване пред представители на местни медии.

Евгения Попова

Leave a Reply