Зимни спортове, Новини, Спорт

Предстартова треска прати Влади Зографски 44-и

Предстартова треска и появила се нервност провалили голямата ни надежда Владимир Зографски по време на скоковете от малката шанца на олимпиадата в Сочи.
Влади не можа да намери място сред първите 40 състезатели след слаб опит от 89 м и сбор от 97,8 точки. Това му отреди 44-а позиция в квалификациите.
“Два дни мислех само за този скок, дори свалих два килограма от нерви. И когато се качих горе, се шашнах, започнах целият да треперя”, призна си чистосърдечно 20-годишният ас.
“Само си мислех, че трябва да оправдая очакванията, че трябва да се представя добре, защото всички са приковали погледите си към мен. Това ми повлия и ми попречи да си изработя скока”, допълни световният шампион за юноши от 2011 г.
Бащата на Влади – Емил Зографски, пък сподели: “Всичко бе както трябва, условията бяха много добри. От притеснение обаче Влади не набра добра скорост при засилката и това му попречи в скока. Сега задачата за мен е да го успокоя поне малко”.
Владимир Зографски все пак може да се поправи, тъй като ще участва и в скоковете на голямата шанца. Квалификациите са в петък /14 февруари/, а същинската надпревара започва в събота от 19.30 ч. българско време.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*