Пред болницата е все дупка до дупка…

Снимка: архив

Какво става с тия дупки по самоковските улици!? Всяка година се запълват и само след няколко месеца пак се появяват.
Навсякъде ги има, но може би най-тежко е положението с улицата /”Преспа”/ пред болницата. Там е буквално дупка до дупка. Просто няма откъде да минеш! Падат тасове, изкривяват се джанти на коли. Шофьори се нервират. Пешеходците са затруднени да пресичат. Голяма е опасността да стане и някоя по-тежка злополука.
Вярно е, че през последните дни някои дупки там бяха запълнени, но, както обясниха специалисти – със студен асфалт, температурите не позволявали да се закърпят дупките както трябва – с топъл. Но това едва ли е трайно. Още сега зейват пак дупки и големи пукнатини. Скарите на канализацията на няколко места са под нивото на платното.
А улицата е страшно натоварена – движението на автомобили и хора там е постоянно.
Ясно е, че предстои основен ремонт на тази улица – с подмяна на водопровода, канализацията и т. н. Разбираме, че този ремонт е наложителен. Но кога ще започне? С години вече се чака. През това време се образуват все нови и нови дупки, закърпват се и след седмица или месец пак се появяват…
Сегашното положение по този участък е нетърпимо, а ако продължи така, ще стане още по-лошо. Нека при първа възможност да се закърпят по-стабилно тези дупки. Ще се изразходва някаква сума, но това ще бъде от две злини, дето се казва, по-малката.  

В. Николов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*