Новини, Образование, Шарен свят

Примерът е по-ефикасен от всякакви думи – ученици събраха над 9 000 лв. за болно момче

Общо 9239.50 лв. събраха от поставените из града и района над 70 кутии за дарения в помощ на Димитър Лобутов организаторите на благотворителната кампания в негова помощ. За пореден път в инициатори на изключително човешкото начинание станаха ученици от СУ „Отец Паисий”, подкрепени и от участниците във фолклорния танцов ансамбъл „Самоков”.
„Благодарности на всички хора с огромни сърца, които се отзоваха на нашия апел за помощ и заедно подадохме ръка на Митко и семейството му”, заявиха младите хора с пълни с човещина сърца. И заключиха: „Отново доказахме превъзходството на доброто!”
Предстои в началото на следващата година – на 20 януари 2018-а, в читалище-паметник „Отец Паисий” да се състои и благотворителен концерт.
13-годишният Димитър Лобутов страда от хидроцефалия /натрупване на гръбначномозъчна течност в кухините на мозъка/. Момчето и неговото семейство имат голяма нужда от подкрепа в тежките битки с болестта.
Дарения се приемат и по банкова сметка:
ЦКБ АД Клон Самоков
BIC: CECBBGSF
IBAN: BG96CECB97901057122400

1 Comment

  1. Благовест Коларов

    Тъжно е когато нуждаещи се хора търсят помощ разчитайки на съчувствие от другите. Разбира се, че е благородна мисията на тези деца, но трябва да направим нещо и ние по възрастните, за да се облекчи съдбата на такива нуждаещи се наши съграждани. От няколко години повтарям, на сесия на Общ.съвет също се повдигна въпрос за нуждата от банкова сметка за такива нужди. Ясно е, че с няколко изключения няма желаещи бизнесмени да открият и финансират такова начинание. Остава единствената възможност, ние гражданите да принудим управляващите ни ,да заделят от Общ.бюджет процент или 0,5 %, които да отиват в сметка за такива нуждаещи се болни. Това може да стане само с инициативен комитет и 3000 подписа с искане за референдум. При 25 – 30 млн.лева год.бюджет ,това са 150 – 200 хил.лв на година. Наскоро питах омбудсмана Мая Манолова, дали референдум с такова искане няма да бъде отхвърлен от Общ. съвет, като искане което пряко засяга бюджета на Общ.Самоков. С такъв мотив беше отхвърлено и искането за референдум, за промяна мястото на депото за отпадъци. За съжаление още не съм получил отговор, но това не ни пречи да започнем да събираме подписка, за да се сложи край на това унизително, предизвикано от отчаяние събиране на средства за болни хора. Не мога да се примиря с харченето с лека ръка на парите ни, за какви ли не приумици, и в същото време да няма пари за най належащи животоспасяващи нужди. Хора, нашата съдба е в нашите ръце! И 50 млн.бюджет да имаме, управляващите ни ще намерят къде да ги похарчат, но няма да има за болните хора. И сега на “Ридо” се прави някаква измислица екопътека, с асфалт и бордюри които обикалят около дърветата(вместо да прекъсне бордюра и да продължи след дървото, но целта е колкото може по скъпо да бъде), и тичащият може лесно да се спъне, говори се за фитнес съоръжения, които ще изтраят най много година, за дървени скари(шезлонги) да се припичат хората на слънце, и още и още недомислици на които единствената цел е да се вложат парите ни, да се отчете като голяма придобивка за населението, и след година две да се констатира, че просто хората не пазят това което е направено и да се отвори терен за нови харчове. Погледнете градският фонтан в който потънаха над 150 хил.лв ! Коя инвестиция носи приходи на общината през последните години? Дали общ.хотел, дали блока срещу болницата продаден на безценица, дали измислицата “Цари Мали град” в която участва със средства за поддържане и Общ.Самоков. Не ми се говори повече, но повече от наложително е да принудим управляващите ни да помислят за болните си съграждани, а това може да стане единствено с нашите усилия!

Leave a Reply