Новини, Образование

Природата през 21 век – ученическо творчество

Мнозина днес твърдят, че най-добрият начин за човек да избяга от ежедневието е да излезе и да се наслаждава на природата. На природата обаче в днешни дни е трудно да се насладиш. Не защото не е достатъчно красива или нещо подобно, а защото е трудно да излезеш и да не видиш боклук, захвърлен някъде от някого, когато на 20 метра от него е имало кошче или контейнер.
Това ли обаче трябва да бъде основният проблем на човечеството през 21 век – замърсяването на природата именно заради нехайството на хората? Това е въпрос, който всеки трябва да си зададе. Без значение какъв е човекът, дали е богат или беден, никой не трябва да прави неща, с които би навредил на планетата.
Ако все пак някой не си задава въпроса дали неговото нехайство не усложнява ситуацията с природата, той само трябва да се досети, че вреди колкото на околните, толкова и на себе си.
Природата е прекрасна, стига да я пазим такава. Ако човек иска да живее пълноценно и добре, то тогава може да се грижи за природата, както за дома си, а никой не харесва мръсен, неприятен за живеене дом.

Петьо Лобутов
ученик в 11 клас на СУ „Отец Паисий”
/есе на тема „Екологията – наука, която ще спаси живота” по проект „Твоят час” с ръководител Емилия Бонева/

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*