Новини, Туризъм, Шарен свят

Протест на самоковци в Боровец: “Цените – европейски, а заплатите?…”

Протест срещу ниските възнаграждения на служителите в Боровец се състоя по-рано днес в централната част на най-стария зимен курорт в България. Двайсетина души откликнаха на инициативата на Екатерина Василева, Ивелина Ковачева и Иван Дойчинов и бяха редом с тях във ветровитото време. Тук бяха и Румен Харалампиев, председател на създаденото за защита на правата на стопаните на къщички в Златния триъгълник сдружение “Боровец 1992” и представители на Автономния работнически синдикат от София.
“Цените – европейски, а заплатите?”, запитаха чрез плакат присъстващите. Те издигнаха и други транспаранти – “Докога работещи бедни?” и “Не на картела”.
Въпреки сравнително неголемия брой на протестиращите, те станаха обект на внимание от страна на десетки и стотици туристи, минаващи край тях. Някои се спираха, за да научат повече за акцията, а друри предпочетоха да подкрепят протестиращите като се снимат с тях.
Основните искания на митингуващите са за нормални трудови възнаграждения на работниците в курорта, които да се осигуряват на реалните заплати, и извънредният им труд да се заплаща. В навечерието на проявата пък една от инициаторките – Ивелина Ковачева, бе уволнена от своя работодател заради организирането на протеста и изразеното лично мнение.
Вероятно от страх това да не се случи и на тях, много от останалите недоволни служители си останаха вкъщи и предпочетоха да подкрепят акцията само виртуално.

Делян Василев

2 Comments

  1. РАБОТОДАТЕЛ

    ЛЕЛЕ, ЗА СРАМ И ПОСМЕШИЩЕ СТАНАХТЕ. КОЛКОТО И ДА ИСКА, ЦЕКО НЕ МОЖЕ ДА ПРОВАЛИ СЕЗОНЪТ НА БОРОВЕЦ! РАБОТНИЦИТЕ ЗНАЯТ ЧЕ ТРУДЪТ ИМ Е ОЦЕНЕН ПОДОБАВАЩО. ЕКАТЕРИНО МОМЕ, НЕ МОЖЕ ДА ИЗРАБОТИШ ХОРАТА, ДА ГИ ПОДВЕДЕШ ДА ВДИГНАТ НОЖ КЪР РЪКАТА КОЯТО ГИ ХРАНИ. А ТЕЗИ С ТОВА ЗНАМЕ ПРИЛИЧАТ НА АНАРХО КОМУНИСТИ! ХАХА

  2. Работник хотел Ела

    А защо уволнихте майка на две деца г-н Добре Заплащаш Работодател. Екатерина трябва при вас да е работила или работи след като така лично се обръщате към нея. Излезте с името си, не се срамувайте !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*