Радостина Василева с награда от националния конкурс „България в картини и слово”

Шестокласничката Радостина Василева от СУ „Отец Паисий” заслужи поощрителна награда от Петия национален конкурс за литературно творчество, рисунка, мултимедийна презентация и видеоклип „България в картини и слово”, организиран от Центъра за подкрепа на личностното развитие в Търговище с подкрепата на местната Община, Националния дворец на децата и просветното министерство. Нашето момиче участва с рисунка с фолклорни мотиви. Учител по изобразително изкуство на Радостина е Лалка Чавдарова.
Награда – грамота за цялостно представяне и специален диск с наградените творби, имаше и за самото училище, откъдето в конкурса са участвали 13 ученици от 6 до 9 клас.
В тазгодишното издание на конкурса са получени общо 1256 произведения на ученици от всичките 28 области в страната, като най-голяма е била конкуренцията в раздела за рисунки. Творбите на победителите са били изложени в средата на май във фоайето на Община Търговище.
Още един повод за гордост за „Отец Паисий” дадоха Велислав Тръпчев, Димана Димитрова, Рая Велева и пак Радостина Василева, чиито творби бяха изложени във фоайето на Художествената галерия „Проф. Васил Захариев” във връзка с детския конкурс, съпътстващ Националната награда за изобразително изкуство „Захарий Зограф”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*