Ремонтират съоръженията и хотела в Мальовица

Снимка: архив

Туристическият комплекс Мальовица се обновява. Новият наемател на съоръженията и на хотела в курорта след проведен конкурс от БТС е „Ви Ай Хънтинг” ООД с управители Веселин Симеонов и Александър Личев.  Сега фирмата ремонтира основно както ски съоръженията, така и хотелската сграда.
Специално ски съоръженията на Мальовица са монтирани преди близо 40 години. В момента работят безплатно двата детски влека. Предстои тези дни да влязат в експлоатация и ремонтираните ски влекове за възрастни – „Паница” и „Котва”. Закупена е нова машина за обработка на пистите на стойност 150 хил. лв. Като цяло почти 1 млн. лв. ще вложи новият наемател за ремонт и обновяване на съоръженията.
След като всички съоръжения започнат работа дневната карта за възрастни ще струва 25 лв., полудневната – 12 лв., а картата за деца – 6 лв. 
В инвестиционната програма на сегашния наематели се предвижда на мястото на „Паницата” да се изгради нов седалков лифт. Ще бъдат монтирани и инсталации за изкуствен сняг.
Успоредно се ремонтира хотелът, където вече са подменени някои инсталации. Ремонтът ще продължи и през пролетта и лятото. 

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*