„Рилец” /Говедарци/ изтръгна трите точки срещу „Ракитин” и удържа първото място

Отборът на „Рилец” остава на първото място в Областната футболна група София-изток и след изиграването на мачовете от 7-ия кръг. Говедарчани надвиха трудно с 1:0 гостуващия състав на „Ракитин” /Трудовец/ на 20 октомври и с 16 точки останаха недостижими за преследвачите си от „Елин Пелин” и „Бенковски” /Костенец/. В герой за „Рилец” се превърна Красимир Вардаров, който в края на първата част реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу Петър Вардаров. Преди това пък възпитаниците на Георги Кацарски бяха лишени от още един 11-метров наказателен удар за фаул срещу Васил Драганов, който се „отличи” и с няколко пропуска в първите 45 мин.
През второто полувреме домакините се опитваха да държат повече топката в свое владение, за което способства и завърналият се в игра след продължително лечение на контузия опитен халф Никола Бойчев. Той започна като титуляр и бе заменен в края, като това бяха неговите първи минути от началото на кампанията.
Постепенно срещата се изнерви, а играч на „Ракитин” бе изгонен за оспорване на съдийско решение.
Гостите все пак трябва да бъдат похвалени за грамотната си игра. Те имаха своите положения в мача, но вратарят на домакините действа безпогрешно и опази мрежата си „суха”.
Именно в защитен план се забелязва най-голямо израстване в редиците на състава от Говедарци, който е допуснал само един гол в първите си шест мача. За това заслуга има целият отбор и най-вече защитният вал на тима, който, в различните му вариации, е съставен от братята Йордан и Христо Николови, Ивайло Райчев-Блаже, Димитър Аличков, Любомир Джамбазов и Захарин Грозданов.
В следващия кръг „Рилец” гостува на коравия отбор на „Спортист” /Нови хан/ на стадиона в село Елин Пелин в събота, 27 октомври, от 16 ч.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*