“Рилски” най-накрая се отпуши, но инкасира 6 гола от “Локо” /Сф/ в контрола

“Локомотив” /София/ и “Рилски спортист” запазиха игровия ритъм на играчите си въпреки паузата във Втора лига и отлагането на кръга в Югозападната Трета лига заради падналия сняг в края на миналата седмица. Столичните “железничари”, които заемат трето място във втория ешелон у нас, сразиха с гръмкото 6:2 своя съперник, който се намира едно ниво по-надолу във футболната йерархия на България.
Домакините дръпнаха с 5:1 още до почивката с два гола на Христос Контохристос и по един на Николай Цветков, Здравко Димитров и Емил Виячки, докато след почивката “червено-черните” вкараха “само” едно попадение чрез Илиян Стефанов.
Ако самоковци трябва да извлекат някаква полза от проверката, това безспорно е отбелязването на два гола. Те бяха реализирани от Ангел Максимов за временното 1:3 и нападателя Костадин Аджов за крайното 2:6. Припомняме, че в мачовете от пролетния дял на трета дивизия възпитаниците на Воин Войнов все още не са отбелязали гол.
Определено в двубоя си пролича разликата в класите на двата състава. Нашите момчета все пак има от какво да бъдат недоволни, тъй като по време на зимната си подготовка извъртяха бойко реми 2:2 също като гости на “Локомотив” в София.
В следващия кръг на Югозападната Трета лига “Рилски” има ключово гостуване на “Пирин” /Гоце Делчев/, чийто тим е пряк конкурент на нашите в борбата за оцеляване в групата. Двубоят е насрочен за събота, 31 март, от 15 ч., а при победа домакините ще се изравнят със самоковци на 14-ото място в класирането.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*