„Рилски скиор” обра медалите на домашното състезание за купа „Самоков”

Общо 6 медала – три златни, един сребърен и два бронзови, спечелиха състезателите на клуб „Рилски скиор” на състезанието по бягане с ролкови кънки в дисциплината спринт за купа „Самоков”, състояло се в последния ден на септември на ролбана в двора на СУ „Никола Велчев”.
Александър Огнянов и Теодор Стоянов завършиха първи и трети при 16-годишните, а съотборникът им Иван Починков бе четвърти. Божидар Димитров спечели битката при 18-годишните, където четвърти остана Петър Марков. Третото златно отличие стана достояние на Марио Матиканов при момчетата до 14 г.
При жените също се забелязваше сериозно самоковско присъствие, като 3 от 4-те финалистки бяха представители на нашия клуб. Въпреки това победата се услади на Антония Григорова – рекордьорка при жените от това лято на най-дългия туристически маршрут в България – Ком-Емине /Григорова измина 600-те километра по билото на Стара планина за 5 дни, 22 часа и 55 минути/. След нея в спринта за купа „Самоков” се класираха Христина Митева, Елена Дойнова и Петя Стойчева.
Най-оспорваният и драматичен финал бе при мъжете, където Николай Виячев от НСА изпревари буквално с една стотна от секундата Йордан Чучуганов от „Александър Логистик”. Тук трябва да се отбележи обаче липсата на звездата на българското ски бягане – самоковецът Веселин Цинзов.
Треньори на „Рилски скиор” са Лиляна Кръстева и бронзовата медалистка при дамите Елена Дойнова.
В надпреварата за купа „Самоков” участваха 73 състезатели от 8 клуба в страната. Организатори бяха клуб „Рилски скиор”, Община Самоков и Българската федерация по ски, а като водещ се изяви дългогодишният председател на клуба ни Георги Митев.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*