„Рилски спортист” загуби в Разлог, спорна дузпа и гредата спряха нашите

„Пирин” /Разлог/ победи с 2:1 „Рилски спортист” в мач от 15-ия кръг на Югозападната Трета лига, състоял се на 11 ноември. Така домакините минаха самоковци във временното класиране и заемат 9-о място с 20 точки, докато „Рилски” се свлече на 12-ата позиция с 18 пункта.
„Оранжевите” първи създадоха напрежение пред вратата на домакините. Таранът Петко Петков нацели десния стълб на Абди Абдиков с диагонален удар в 9-ата мин., а малко по-късно и Ивайло Захариев-Пиф се опита да изненада стража на домакините с далечен, но неточен изстрел. Постепенно футболистите на „Пирин” поеха контрол над ставащото на терена и на свой ред създадоха неприятности за нашия вратар Марио Райчев. Така се стигна до 43-ата мин., когато съдията отсъди спорна дузпа за домакините. Нападателят им Жил Лаусен първо удари с ръка наш състезател при поемането на топката, а впоследствие се строполи артистично на земята край Виктор Колев. Това явно се оказа достатъчно за най-тежкото наказание във футбола – отсъждането на 11-метров удар, който бе реализиран за 1:0. Самият Лаусен вкара гола на успокоението за „Пирин” в 76-ата мин. Универсалният боец Виктор Младенов пък се разписа с глава в последната минута за „Рилски” и оформи крайния резултат: „Пирин” /Разлог/ – „Рилски спортист” – 2:1.
Задължителен успех ще гонят възпитаниците на треньора Венцислав Арсов в следващата среща. В събота, 18 ноември, от 14 ч. на ст. „Искър” нашите момчета приемат съседите от „Германея” /Сапарева баня/, които се намират на дъното на класирането с едва 8 т.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*