„Рилски спортист” затрудни максимално „Берое” в Стара Загора, но загуби в края

Снимка: www.bgbasket.com

Баскетболният „Рилски спортист” загуби със 77:84 гостуването си на 25 март на „Берое” в Стара Загора и остана на четвърто място в Националната баскетболна лига.
Преди мача домакините показаха трофея от Адриатическата лига, който женския състав на „Берое” спечели ден по-рано след инфарктна победа с 65:64 над „Будучност” /Подгорица, Черна гора/ на финала в град Целе, Словения.
„Зелените” не успяха да полетят на крилете на успехите на женския отбор и двата тима се вкопчиха в здрав сблъсък от самото начало. Домакини и гости редуваха добри атаки и на полувремето резултата бе равен – 43:43. Равностойната игра продължи и след почивката, но „Берое” все пак успя да се откъсне в края на третата и началото на четвъртата част и да доиграе мача сравнително спокойно.
Конър Франкамп отново бе най-резултатен за домакините с 28 точки, а националът Александър Янев добави 17.
Гардът Евгени Хаджирусев отново се включи силно за „Рилски” и записа 17 точки, като даде заявка да играе основна роля в тима в решаващите срещи в края на сезона. Центърът Малик Диме завърши с дабъл-дабъл от 20 точки и 11 борби, а Златин Георгиев и Юджийн Харис се отчетоха с по 11 и 10 точки.
„Рилски спортист”: Диме 20, Георгиев 11, Харис 10, Гуджино 4, Маринов /Хаджирусев 17, Дженкинс 9, Васов 4, Маринчешки 2/.
В следващия кръг възпитаниците на Людмил Хаджисотиров имат важно домакинство на петия в класирането „Академик Бултекс 99” /Пловдив/ на 28 март, четвъртък, от 18 ч.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*