„Рилски спортист” изигра много силен мач и счупи прокобата „Сливнишки герой”

Снимка: архив

Футболният „Рилски спортист” изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона и победи с 2:0 черната си котка „Сливнишки герой” на 13 април. Нашите момчета нямаха победа над този съперник у дома от 13 април 2013 г., когато също стигнаха до успех с 2:0 с два гола на Георги Митров. В последвалите четири домакинства „Рилски” дори не успя да вкара гол и записа една равенство 0:0 и три загуби с голова разлика 0:5.
Този път обаче нямаше какво да спре възпитаниците на Петър Аджов, които откриха резултата в 16-ата мин. Ивайло Захариев-Пиф открадна топката в полето на гостите и с мощен шут от 25 метра матира вратаря им – 1:0. Малко по-късно Петко Петков получи извеждащо подаване от Костадин Аджов, но стреля във вратаря на „Героя”.
Домакините излязоха на терена за второто полувреме пределно мотивирани да решат изхода от мача преди последния съдийски сигнал. Захариев едва не вкара от фаул в 48-ата мин., а при последвалото разбъркване нов негов изстрел профуча край вратата. След това Петков се реваншира на Аджов и на свой ред го изведе на стрелкова позиция, но ударът на самоковската деветка бе спасен. Логичното все пак се случи в 59-ата мин., когато след комбинация на изключително активните Захариев и Петков топката стигна до Виктор Младенов, който я вкара за втори път в мрежата на тима от Сливница с диагонален удар. „Рилски” не спря до тук, но отново малшанс попречи на два пъти на Петков да покачи резултата.
Първата по-сериозна възможност за гостите пък дойде едва в 80-ата мин., когато Стилиян Бонев изби опасен удар на футболист на гостите. Те имаха още една ситуация да направят загубата си по-почетна, но не се възползваха и от нея.
„Рилски” продължава да заема еднолично 8-ото място в класирането с вече 39 точки – три по-малко от седмия „Миньор” /Перник/, но и четири повече от деветия „Беласица” /Петрич/.
В следващия кръг нашите момчета гостуват на борещия се за спасение в дивизията „Септември” в Симитли на 20 април, събота, от 16 ч.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*