„Рилски спортист” мина и през албанския „Тирана” в Балканската лига

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Девета победа в 10-ия си мач в Балканската лига постигна „Рилски спортист”. Снощи самоковци надвиха с 94:79 у дома носителя на Купата на Албания „Тирана”. Голямата преднина на неговите възпитаници позволи на наставника Людмил Хаджисотиров да извърти целия състав с оглед на предстоящата битка за върха в Националната баскетболна лига срещу „Балкан” в Ботевград на 10 февруари, събота. Всички 11 състезатели в бяло-син спортен екип имаха заслуги за успеха, тъй като всеки от тях успя да вкара поне един кош. Все пак най-резултатен стана Травис Тейлър със 17 т. Резервата Дарин Иванов се отличи с 16 пункта, Мартин Маринов добави 15 т., а Шелдън Джетър и Еван Равънел завършиха двубоя съответно с 12 и 11 т.
„Рилски спортист” се намира на второ място в класирането с 9 победи и 1 загуба. Нашите обаче имат и мач по-малко от лидера „Блокотехна”, който е с актив 10:1. Двата тима ще спорят за първото място в редовния сезон на регионалната надпревара в средата на март. Преди това самоковци имат и домакинство на „Академик” /Пд/.
„Рилски спортист”: Тейлър 17, Маринов 15, Джетър 12, Георгиев 3, Райт 2 /Иванов 16, Равънел 11, Маринчешки 6, Васов 6, Бозов 4, Франсис 2/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*