„Рилски спортист” разби подмладения „Черно море” с близо 50 т. разлика

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Категорична първа победа в Националната баскетболна лига записа „Рилски спортист”. Самоковци разнебитиха със 120:73 варненския „Черно море” в събота, 14 октомври. И във втория кръг на шампионата гостите излязоха предимно с юноши от школата на клуба, тъй като имат забрана за картотекиране на нови състезатели. Логично възпитаниците на Людмил Хаджисотиров не срещнаха особени затруднения срещу отслабения си противник и се развихрира на паркета в „Арена Самоков”. Всички спортисти в бяло-син спортен екип се разписаха в срещата, а най-резултатен стана резервата Самуел Франсис, който отбеляза 18 т. за едва 14 мин. игра.Травис Тейлър и Мартин Маринов добавиха по 17 пункта, а Дерек Райт се отчете с 15 т. Дебютни два коша с екипа на родния си клуб отбеляза 18-годишният младок Николай Гелов.
В следващия кръг „Рилски” гостува на пловдивския „Академик” в събота, 21 октомври, от 18 ч. в новата зала „Сила” във втория по големина български град.
Преди това обаче самоковци приемат столичния „Левски” в двубой от втория кръг на Балканската лига. Мачът със „сините” ще се играе във вторник, 17 октомври, от 18 ч. Припомняме, че двубоят от първия кръг на Балканската лига между „Башкими” /Призрен, Косово/ и „Рилски” бе отложен поради късното включване на нашия клуб в Балканската лига на мястото на отказалия се „Берое” /Стара Загора/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*