„Рилски спортист” с трети пореден бронз в турнира за Купата

Капитанът на самоковци Йордан Бозов пое купата от спортния министър Красен Кралев. Снимка: www.lap.bg

Нашите надделяха със 74:69 над „Ямбол” в малкия финал;
Министър Кралев изгледа мача в Плевен, връчи трофея на капитана Бозов;
Приемаме „Кожув” на 25 февруари за Балканската лига;

За трета поредна година „Рилски спортист” е бронзов медалист в турнира за Купата на България. Тимът ни надигра със 74:69 достойния си съперник „Ямбол” в малкия финал в Плевен на 21 февруари и заслужи авторитетната трета позиция в надпреварата.
Преди това – на четвъртфиналите, нашите момчета разгромиха домакина „Спартак” с 88:66, а впоследствие паднаха драматично от „Черно море” на полуфинала със 73:75.
След края на мача за третото място победителите бяха наградени лично от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, изгледал срещата от ложите в зала „Балканстрой”. Кралев връчи трофея на капитана Йордан Бозов, който за пореден път бе сред най-дейните на паркета. Ямболии пък бяха наградени от баскетболната легенда Георги Панов.
Двубоят край Панорамата бе изключително оспорван и вълнуващ. В продължение на повече от 35 минути „Рилски” изоставаше в резултата и сякаш изпускаше шанса си, но отлични изяви на центъра Жарко Ракочевич и на Тони Гуджино в заключителния период донесоха в крайна сметка успеха на водения от Росен Барчовски състав.
205-сантиметровият Ракочевич завърши дуела с 22 точки и 10 борби и за пореден път доказа, че е сред най-добрите играчи в първенството. Гуджино пък хвана впечатляващите 11 борби, въпреки че започна от резервната скамейка.
„Стана хубав мач, имаше интрига и двата отбора играха много здраво. Трудно е да вдигнеш отбора емоционално и психически в такъв момент – имам предвид нелепата загуба от „Черно море” на полуфинала. „Ямбол” ни затрудни най-много със свежестта и желанието си за победа. Това се отрази и на резултата. Не успяхме да ги пречупим дълго време, те бяха по-надъхани и по-свежи. Искам да поздравя момчетата, защото успяхме с много усилия да се вдигнем и да изиграем правилно последните минути. Мисля, че заслужено си тръгваме с медал”, откровен бе накрая Барчовски.
Носител на Купата стана „Черно море”. На финала варненци се наложиха над „Лукойл Академик” със 72:69 и „студентите” трябваше да се задоволят със среброто.
Ръководството на отбора ни сега трябва бързо да овладее емоциите на подопечните си и да фокусира вниманието им върху представянето на състава на другите два фронта – в първенството и в Балканската лига.
В сряда, на 25 февруари, нашите момчета приемат македонския КК „Кожув” в пореден мач от втората фаза на надпреварата. Двубоят е в „Арена Самоков” от 18 ч.

Щастливите победители след церемонията по награждаването в зала „Балканстрой”. Снимка: www.lap.bg

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*