„Рилски“ тръшна за трети път „Спартак“ /Плевен/ и се върна на победния път в НБЛ

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

„Рилски спортист“ оглави класирането в Националната баскетболна лига. Днес възпитаниците на Людмил Хаджисотиров надвиха с 94:86 „Спартак“ при гостуването си в Плевен и ще останат на върха поне за 24 ч. Още утре пък „Балкан“, който има два мача по-малко, може да си върне лидерската позиция, ако надвие „Академик“ /Пд/ у дома.
Мачът в Плевен предложи много равностойна игра на зрителите в зала „Балканстрой“. Домакините заложиха на стрелбата от зоната за 3 т. и това им донесе доста облаги. Плевенчани вкараха цели 15 тройки, като най-деен в това отношение бе Константин Коев. Той завърши с 9 тройки и „дабъл-дабъл“ от 31 т. и 10 борби.
Самоковци пък се възползваха от ръстовото си превъзходство в подкошието и реализираха 31 хвърляния от средно разстояние. Гостите овладяха и 9 борби повече от своя опонент. Те решиха сблъсъка в своя полза в третия период, в който дръпнаха с двуцифрен аванс в резултата и удържаха преднината си до края. Донякъде трудностите на „Рилски“ в мача с един от аутсайдерите в дивизията се дължаха на отсъствието на двама ключови играчи – Травис Тейлър и Златин Георгиев. В тяхно отсъствие, и без контузения си капитан Йордан Бозов, на паркета в Плевен изпъкна Шелдън Джетър, който блесна с 20 пункта, 7 борби и 6 асистенции. Еван Равънел също се представи на ниво и отбеляза 18 т. преди да напусне за 5 лични нарушения. За първи път в стартовата петица на „Рилски“ попадна юношата на клуба Мирослав Васов. 19-годишният младок се отблагодари за доверието на треньора си с 15 пункта, колкото записа и бившия състезател на „Спартак“ Димитър Маринчешки.
„Рилски спортист“: Джетър 20, Равънел 18, Васов 15, Райт 11, Маринов 6 /Маринчешки 15, Вутев 5, Франсис 2, Иванов 2/.
В следващия кръг „Рилски“ приема състава на „Берое“ в петък, 6 април, от 17 ч.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*