Зимни спортове, Новини, Спорт

Самоковските спортисти със 7 медела в първия ден на Олимпийския зимен фестивал в Осогово

Самоковските състезатели спечелиха общо 7 медала в първия ден /21 февруари/ на Олимпийския зимен фестивал в Осогово.
Сноубордистката на клуб „Бороборд” Яна Попова спечели надпреварата при 11-годишните момичета, като това бе четвърта победа за нея в четирите състезания от началото на сезона. Съотборниците на Попова в „Бороборд” Кристиян Крумов и Неда Пенчева пък се окичиха със сребърни медали от стартовете при 13- и 15-годишните.
Самоковските скиори също се представиха достойно и стигнаха до два сребърни и два бронзови медала в гигантския слалом. Мартин Маринов и Владимир Кърнолски от клуб „Чамкория” завършиха втори и трети при 14-годишните алпийци, като допуснаха пред себе си единствено победителят Марко Семерджиев от „Пампорово”. Дамите на „Чамкория” отговориха на предизвикателството и също се отчетоха с две отличия. Росица Мирчева стана втора при 14-годишните момичета, а София Стоянова даде третото най-добро време в горната възрастова група за момичета до 16 г.
Общо 380 деца и младежи от цяла България застанаха на старт на перфектните писти в ски-център „Осогово” в първия ден от седмото издание на фестивала. Той бе открит от кмета на Кюстендил Петър Паунов и председателя на асоциация „Спорт в свободното време” Анатоли Илиев. Мотото на проявата е „Да открием олимпийските надежди на България“.

Делян Василев

Leave a Reply