Самоковските „Холандци” с пробив в Шампионската лига по мини футбол

Самоковският отбор по мини футбол „Холандците” постигна сериозен пробив в Шампионската лига – най-силния турнир в България. В последния кръг от груповата фаза, състоял се на 29 октомври в базата на хотел „Езерец” в Благоевград, нашите момчета записаха победа и равен, като това им бе достатъчно да излязат от своята група и да продължат към елиминационната фаза на надпреварата. В южния град „лалетата” надвиха с 2:1 „Пирин” /Гоце Делчев/ и завършиха наравно 4:4 с местния тим „Ел класико”. Така нашите момчета събраха 8 т. и завършиха на второ място в подреждането. Първи е благоевградският състав с 11 т., а от турнира отпадна „Пирин” със събрани 6 пункта.
Преди това – във втория кръг, състоял се в Гоце Делчев, нашите загубиха с 4:5 от „Пирин” и завършиха 2:2 с „Ел класико”. В първия кръг, провел се при отлични условия на терените на Спортния комплекс в двора на СУ „Никола Велчев”, „Холандците” сразиха с 12:3 „Пирин” и отстъпиха с 4:5 на „Ел класико”.
Тези дни ще стане ясен и жребият за следващата фаза на надпреварата, като се очаква мачовете да се играят още през ноември. Според правилата на турнира един отбор се състои от шест играчи, а срещите се играят в две полувремена от по 25 мин.
В състава на „Холандците” личат имената на футболиста на „Рилски спортист” Ивайло Захариев-Пиф и бившия младежки национал по мини футбол Красен Николов. Със сигурност обаче не индивидуалните качества, а добрата спойка между нашите състезатели е в основата на техния успех. Припомняме, че „Холандците” играят заедно вече доста години. Те са и носители на няколко трофея от турнирите в Самоков.
„Холандците”: Адриян Георгиев, Адриян Груев, Асен Арсов, Атанас Атанасов, Борис Апостолов, Даниел Дюлгеров, Димитър Хаджийски, Ивайло Захариев, Красен Николов, Любослав Стойчев, Мартин Христов, Станислав Стаменов, Христо Бандров, Христо Николов.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*