Самоков е домакин на международен семинар по програма „Детска атлетика”

В рамките на няколко дни – от 21 до 25 февруари, в Самоков ще се състои международен семинар по програма „Детска атлетика”. Тя е разработена от Международната федерация по лека атлетика, но впоследствие е доразвита от Европейската атлетическа асоциация, която е и организатор на проявата в града ни. Форумът бе открит в четвъртък в конферентната зала на хотел „Арена”, а пред участниците тогава говори Добромир Карамаринов, първи вицепрезидент на Европейската атлетика и президент на Балканската и на Българската федерация.
41 души – т. нар. активатори /които вече работят или ще разпространяват тепърва идеите на програмата/ от 38 държави участват в семинара. По време на форума ще бъдат споделени добри практики от различни страни, включително африканските Уганда и Бенин, европейските Беларус и Чехия и др. Целта е да се обучат учители по физическо възпитание и спорт, които да внедрят упражненията със специалните уреди по програмата в училищните часове, за да се развият двигателните навици и способности на децата и младежите.
Участие във форума ще вземе и наставничката в самоковския клуб „Рилски атлет” Любослава Николова, която работи успешно по програмата и има във връзка с това вече няколко реализирани изяви. В петък, 23 февруари, от 9 до 11 ч. в тренировъчната зала на „Арена Самоков” ще се състоят и практически занимания с ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*