Самоков наследи от зимата огромни дупки

Големи дупки зейнаха изпод стопилия се през седмицата сняг в града ни. Въпреки че зимата не бе от най-тежките, явно не малка част от асфалтовата настилка по улиците се е поддала на суровите все пак атмосферни условия. Допълнително затруднение за шофьорите представлява водата от топенето на снега и дъждовете, която запълва самите дупки и изненадва неприятно водачите. Някои от дупките дори са цели ями…
Може би най-невралгичният участък е току пред болницата, на главната улица на кв. „Самоково” – „Преспа”, където и от двете страни на платното има хем дълбоки, хем широки дупки. Известно е, че Общината предвижда тази основна улица през настоящата година да се ремонтира изцяло. Необходимо е обаче да се вземат и някакви спешни, макар и временни мерки, докато не започне планираният основен ремонт.
Излишно е да говорим колко натоварена е тази улица, в понеделниците край самата нея редовно се устройва и голям пазар. Тук има и спирка за автобусните линии към Доспей, селата от Искровете и градския транспрт, а и всеки ден стотици жители на общината посещават болницата и поликлиниката. За да не стане след дъжд качулка, нека при първа възможност се запълнят дупките поне по тази и по някои други основни улици в града ни.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*