Култура, Новини

Семейство творци – Виолина и Сергей Селезневи, зарадва деца и изненада приятно възрастни

Младо семейство успя емоционално да зареди в студения съботен ден на 2 декември присъстващите във фойето на читалище-паметник „Отец Паисий”.
Деца, млади и по-възрастни с неподправен интерес разглеждаха изложените сувенирни изделия, кое от кое по-интересни и впечатляващи. Затова те се и купуваха /своеобразната изложба беше и базар/.
Обикновен дънер, кора, дървено парче, стъкло, хартия под ръцете и с фантазията на Виолина и Сергей Селезнeви се бяха превърнали в интересни и красиви предмети на изкуството. Някои – с образи на светци, други – с коледни мотиви, трети – с фолклорна тематика. А отпред, пред тях, двамата творци непрекъснато бяха поздравявани, докато обясняваха и отговаряха на въпроси…
„Казват, че изкуството не може да нахрани бедните, нито да излекува болните, но докосвайки се до него, те, а и всички останали, усещат вълшебната му сила”, сподели при откриването на изложбата Петя Лазарова. В това се убедиха и присъстващите, а за допълнителен бонус им служеха грейналите усмивки на творците и вниманието им към всеки.
Сергей сподели развълнуван, че това е голям празник за двамата, благодари на Виолина и близките, и допълни: „Голяма част от самите нас е това, което сме изложили тук. Аз съм готвач, а тя е масажистка. Обичаме природата, започнахме да правим тези неща. На хората взе да им харесва, а на нас пък ни доставя огромно удоволствие всяко забелязано интересно парче дърво, което превръщаме в нещо по-различно. Смятаме да вървим напред!”
Може би за самоковци Виолина и Сергей са по-неизвестни, но не и за хора от други места. Двамата се срещнали преди две години на морето, станали семейство, а любовта отключила талантите им. Първото им представяне било в голямото петричко село Първомай, последвало участие в празника на черешата в Кюстендил, за да стигнат до фестивала на българската носия в Жеравна.
На първата им изява пред самоковска публика пък присъстваха и представители на „Агро” ТВ, които акуратно следяха и правеха запис на случващото се.
Не бяха оставени да скучаят и малчуганите. За тях домакините бяха подготвили гатанки с подаръчета, както и писъмца до Дядо Коледа. А родителите на тези деца, които искат да се обучават на подобно изкуство, могат да потърсят „Работилничката на Жужи” край площада, на Ларгото.

Надка Вардарова

Leave a Reply