Скиорът Атанас Петров стана вицешампион на Италия!

Наско бе награден лично от олимпийската шампионка в спускането София Годжа

На 7 април в италианския курорт Сестола се състоя националният ски шампионат на Италия в дисциплината ски крос /наподобяваща най-дългата и изморителна дисциплина при мъжете – спускане/. След 8-часово пътуване и изминати около 500 км от Ливиньо, където тренира вече трета зима, до Сестола, изморен, но надъхан за нови отличия, Атанас Петров показа на какво е способен. В състезанието участваха най-добрите 450 деца, преминали пресявките от предходни регионални състезания.
Нашето момче бе със стартов номер 317 и се спусна при много изкопано и неравно трасе вследствие на участвалите преди него алпийци. Въпреки това 11-годишният Петров даде второ време! Изоставането му от победителя, който се спусна много по-рано и по отлично обработено трасе, пък бе едва 5 стотни от секундата. След надпреварата Наско бе награден лично от олимпийската шампионка в спускането от игрите в Пьонгчанг, Южна Корея, София Годжа.
Атанас Петров-младши явно е наследил шампионската жилка в кръвта си от своите родители. Както е известно, той е син на многократната шампионка в сноуборда и наша съгражданка Мария Димова и Атанас Петров-старши – също отличен сноубордист, както и мотокрос шампион.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*