Социалният министър Бисер Петков посети Самоков

Бисер Петков. Снимка: Юлия Лазарова

Министърът на труда и социалните грижи Бисер Петков гостува на 5 април в нашия град, като посети Центъра за настаняване от семеен тип и се запозна с неговата дейност. Девойките и младежите, които са настанени там, разказаха с какво се занимават, за посещенията си в различни институции, за организираните тържества и екскурзии, както и за плановете си за бъдещето. Стана дума и за подкрепата на дарители, което е много важно както за съществуването на самия център, така и за интегрирането на неговите обитатели в обществото.
Бисер Петков изтъкна, че отговорностите на държавата, общините и неправителствения сектор трябва да се разпределят и допълват, за да отговарят по подходящ начин на нарастващите потребности на младите хора, лишени от родителски грижи. Министърът сподели още, че е баща на две деца и че при следващото си посещение тук ще доведе и тях. Той подари на своите домакини великденски лакомства и им пожела весели празници.
Преди посещението си в центъра министър Петков се срещна с кмета Владимир Георгиев. По време на разговора са обсъдени състоянието на социалните услуги в общината и възможностите за тяхното по-нататъшно подобряване.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*